Εμφράξεις

Οι εμφράξεις (λευκά σφραγίσματα) γίνονται με τη χρήση των συνθέτων ρητινών. Οι σύνθετες ρητίνες  ως υλικά έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τις μηχανικές ιδιότητες και την αισθητική. Έχουν αντικαταστήσει πλήρως το αμάλγαμα που χρησιμοποιούταν παλαιότερα.

Εκτός από την αισθητική τους απόδοση, τη βιοσυμβατότητα και την αυξημένη  αντοχή, οι λευκές εμφράξεις πλεονεκτούν   γιατί το δόντι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα για μάσηση μετά το τέλος του ραντεβού λόγω της διαδικασίας του φωτοπολυμερισμού που σκληραίνει την σύνθετη ρητίνη σε μερικά δευτερόλεπτα. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε νανοϋβριδικές ρητίνες οι οποίες  διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ώστε να εξασφαλίζεται άψογη αισθητική απόδοση.

Διαδικασία : Αρχικά αφαιρείται η τερηδόνα από το δόντι. Στη συνέχεια ακολουθεί η αποστείρωση της καθαρής οδοντικής  ουσίας με τη βοήθεια της φωτοδυναμικής θεραπείας και η αμμοβολή της με οξείδιο της αλουμίνας διαμέτρου 50 μm ώστε να προετοιμαστεί  καλύτερα η οδοντική επιφάνεια για συγκόλληση.  Εφαρμόζονται οι συγκολλητικοί  παράγοντες και   έπειτα τοποθετείται η σύνθετη ρητίνη κατά λεπτά στρώματα. Κάθε στρώμα φωτοπολυμερίζεται και σκληραίνει εντός δευτερολέπτων.  Στα τελευταία στρώματα του υλικού υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής ειδικών χρωστικών για τροποποίηση του χρώματος και εξατομίκευση της αποκατάστασης ώστε αυτή να ταιριάζει απόλυτα με το φυσικό δόντι.

 

 

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης