14 Ιούλ

Tι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο της παραλίας στην τσάντα σας

Το μυαλό όλων είναι στη θάλασσα, τις διακοπές και τη ξεγνοιασιά και καλώς είναι εκεί! Υπάρχουν όμως πράγματα, όπως η προνοητικότητα, που μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση σε μια έκτακτη ανάγκη στην παραλία!

Είναι καλό να έχουμε ένα μικρό «τσαντάκι» με είδη πρώτης ανάγκης πάντα μαζί μας στην παραλία και αυτό γιατί ότι μικρής έκτασης ατύχημα κι αν μας συμβεί θα είμαστε προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουμε χωρίς απαραίτητα να χρειαστεί να χαλάσουμε τις διακοπές μας τρέχοντας να βρούμε εφημερεύων φαρμακείο για κάτι το οποίο μπορούμε απλά να έχουμε σκεφτεί από πριν για παν ενδεχόμενο.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε κάτι μεγάλο καθώς ούτε τις γνώσεις έχουμε ούτε την εξειδίκευση. Ωστόσο, μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα μικρό κουτάκι που δε θα πιάνει και τόσο χώρο μέσα στην τσάντα θαλάσσης μας.

Σε πολλά φαρμακεία θα βρείτε έτοιμα προς πώληση τσαντάκια έκτακτης ανάγκης ταξιδιωτικού μεγέθους. Μέσα σε αυτό θα χρειαστεί να βάλουμε:

  • Αντισηπτικά μαντηλάκια (ο καθαρισμός μιας πληγής είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε σε περίπτωση ενός μικρού ατυχήματος).
  • Τσιμπιδάκι (γιατί κανείς ποτέ δε ξέρει μέσα στην ανεμελιά του πού μπορεί να κρύβεται ένας αχινός).
  • Τσιρότα σε διάφορα μεγέθη (ακόμη και μια παραμελημένη πληγή παρανυχίδας μπορεί να προκαλέσει οίδημα).
  • Ελαστικό επίδεσμο (σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αναπάντεχη βίαιη αντίθετη από τη φυσιολογική κίνηση των χεριών ή των ποδιών).
  • Αμμωνία (για τσιμπήματα από μέδουσες, τσούχτρες, κλπ).
  • Αλοιφή ή τζελ με μηλεϊνική διμεθινδένη (βοηθά στα τσιμπήματα από κουνούπια και καταπραΰνει τα συμπτώματα του κνησμού και του τοπικού ερεθισμού του δέρματος).
  • Εντομοαπωθητικό σε μορφή σπρέι ή κρέμας (υπάρχουν παραλίες που έχουν κουνούπια σε μεγάλη έκταση ακόμη και τις πρωινές ώρες).
  • Παιδική πούδρα (συνίσταται για τα σημεία έντονης εφίδρωσης και βοηθά στην απομάκρυνση της άμμου από το δέρμα κατά την αναχώρηση από την παραλία).
  • Καθαρό πόσιμο νερό (γιατί πάντα πρέπει να έχετε άμεση πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό).

Μην ξεχάσετε να ανανεώσετε και το φαρμακείο του αυτοκινήτου που είναι εξίσου ή/και περισσότερο, σημαντικό.

Συμβουλή: Για όσους ακολουθούν μια φαρμακευτική αγωγή φρόνιμο είναι να συμβουλευτούν τον φαρμακοποιό τους για την αντοχή των φαρμακευτικών σκευασμάτων στις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και την έκθεση τους στον ήλιο. Επίσης, οι γνώστες διαπιστωμένων αλλεργιών να λαμβάνουν πάντα τα απαραίτητα μέτρα όπως αυτά συστήνονται από τους θεράποντες ιατρούς. Όταν επισκέπτεστε για πρώτη φορά μια παραλία καλό θα είναι να γνωρίζετε από πριν που βρίσκεται το πλησιέστερο φαρμακείο ή Κέντρο Υγείας και φυσικά μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό σας!

από spirossoulis.com

Comments are closed.